بيتزا الجمبرى ذو الطعم الرائع

               
     المقادير:
    البيتزا
  • عجينة بيتزا
    1/ 2 كيلو جمبري متوسّط ومقشّر
    4 ملاعق كبيرة صلصة بيتزا
    فص ثوم مفروم ناعم
    1/ 2 ثمرة فلفل أخضر مقطّع مكعبات صغيرة
    1/ 2 ثمرة فلفل أحمر مقطّع مكعبات صغيرة
    ثمرة طماطم مقطّعة مكعبات صغيرة
    بصلة مقطّعة شرائح
    كوب جبنة موزاريلا مبشورة
    1/ 2 كوب جبنة شيدر مبشورة
    2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
    ملح وفلفل
    1/ 2 حزمة كرفس

              الطريقة:

1- هاتي الجمبري ونظّفيه كويس، واغسليه أكتر من مرة، وبعد كده ضيفي له الثوم المفروم والملح والفلفل.

2- سخّني الزيت في طاسة على نار عالية، وبعد كده ضيفي الجمبري والثوم مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحوّل للون البرتقالي.

3- قطّعي عجينة البيتزا، وافرديها بنفس الطريقة اللي قلنا عليها، وحطّيها في صينية مدهونة بقليل من الزيت.

4- ضيفي صلصة البيتزا فوق العجينة، وبعد كده ضيفي الجمبري والفلفل الأحمر والأخضر والطماطم والبصل، وبعد كده رشّي الجبنة الموزاريلا والشيدر على الوش، وقطّعي البيتزا على شكل مثلثاث، ودخّليها في فرن ساخن على درجة حرارة 200 : 220، وسيبيها لمدة 1/ 4 ساعة، وأول ما تلاقي وشها إحمرّ، خرّجيها وقدّميها.. وبالهنا والشفا.

ترميم منازل كشف تسريبات مياة

Ads 468x60px

Social Icons

Featured Posts