الدونتس البيتى بمذاق خطيييييير...

           
       المقادير:

1 كوب ماء دافئ
1 م-ك خميرة
4/3 3 ك دقيق
2/1 كوب زبد
1 بيض
4/1 2 م-ك سكر
2/1 2 م-ك لبن حليب
2/1 م-ك بيكنج بودر
ملح
ڤانيليا
زيت للقلي
التزيين
سكر بودرة
شيكولاتة سايحة للتزيين او صوص الشيكولاتة

     الطريقة:
تُذاب الخميرة في الماء الدافئ و تُترك عشر دقائق حتى تتفاعل.ولو خميره فوريه يبقى معلقه كبيره ونعجنها على طول مش لازم نسيبها عشر دقايق

يُخلط الدقيق مع السكر مع البيكنج بودر و الملح و يُوضع في العجانة.
تُضاف بقية المكونات من زبد و بيض و ڤانيليا و لبن الحليب مع العجن جيداً بواسطة العجانة الكهربائية لمدة لا تقل عن 15 دقيقة.لو مفيش عجانه كهربائيه ممكن تتعجن على ايديك عادى جدا
تُقطع العجين قطع متساوية في الحجم و تُكور و تُرص في صاج مدهون بقليل من الزيت و تُترك لمدة 45 دقيقة فى مكان دافئ حتى تتخمر .
بواسطة قطاعه صغيرة يتم عمل تجويف في منتصف قطع الدونتس الدائرية

ثم تُقلى الدونتس في الزيت الساخن و تُقلب على الوجهين حتى يحمر لونها.

يُرش علي الدونتس سكر بودرة أو تُزين بالشيكولاتة السايحة وهى ساخنه او شكولاته فرماسيلا

ترميم منازل كشف تسريبات مياة

Ads 468x60px

Social Icons

Featured Posts