الشاورما البيتى زى المطاعم واحلى

             
                        المقادير :
لحم مشفى الكميه حسب الرغبة(يفضل وش فخدة او سن لانها تستوى بسرعة)
بصل + فلفل+ليمون+خل+ملح+برتقال+طحينة+ليه+بهرات شاورمةمن عند العطار+لبن او زبادى+شراشح فلفل رومى +طماطم ناعمه +بقدونس ناعم
                            

  طريقة التحضير:
تشرح اللحمه شرائح بوفتيك رفيعة السمك وتقطع قطع صغيرة (مانسية )مثل عيدان الكبريت وتغسل جيدا بالملح والخل ثم نفرم البصل والليمون والفلفل والثوم والبرتقال ثم نضع قليل من البهارات والخل والملح واللبن او الزبادى والطحينةويقلب كل هذا جيدا ثم توضع اللحم فى هذه الخليط وتترك لمده ساعتين لتتشرب التتبيلة

ثم نأتى بطاسة تيفال كبيرة او حلة حسب الامكانيات وتسخن جيدا ونضع قليل من الزيت وننزل باللحم المتبل وتقلب جيدا وتترك على النار مع التقليب لحين جففها من التتبيله وتكون قطع اللحم مفلفلة كل قطعةمنفصلة عن الاخرى ثن ننزل بقطع الفلفل الرومى اولا ويقلب جيدا وقبل النضج بقليل نضع الطماطم والبقدونس الناعم وتترك على النار مع التقليب جيدا حتى النضج.

ترميم منازل كشف تسريبات مياة

Ads 468x60px

Social Icons

Featured Posts