الكعكات الرقيقة, و اللي مقاديرها بسيطة و تحضيرها سريع.
المقادير:
كوبان دقيق - ملعقة صغيرة ملح - ثلاث ملاعق كبيرة زبدة - ربع
كوب سكر - ملعقة صغيرة فانيليا- ملعقة كبيرة بيكنج بودر -
نصف كوب لبن دافيء - بيضة مضروبة
التحضير:
-في وعاء أخلطي الدقيق و الملح و السكر و الفانيليا و البيكنج بودر
-ضيفي الزبدة ثم ضيفي اللبن مع التقليب المستمر حتى يتحول
الخليط إلى عجينة
-لفيها في كيس بلاستيك و ضعيها في الفريزر لمدة 15 دقيقة
-على سطح أملس مرشوش عليه دقيق, أفرديها بحيث تكون عجينة
سميكة *حوالي 2 سنتميتر*
-بفنجان صغير قسميها لدواير متساوية في الحجم
-في صينية مدهونة سمن و مرشوش عليها دقيق, رصي الدواير
بحيث
تسيبي بينهم مسافات ثم بفرشاة تدهني وش الدواير بالبيضة
المضروبة
-تولعي الفرن على درجة حرارة 220 درجة و تسيبيه يسخن
-تدخلي الصينية الفرن لمدة 10-12 دقيقة
-بعد ما تبرد تفتحيها من النص زي السندوتش و تحشيها
قشطة و مربى أو قشطة و عسل أبيض أو زبدة و عسل أبيض أو لو
عايزها مالحة تقدري تحشيها أي نوع جبنة تحبيه و زيتون أو جبنة و
بسطرمة
و تقدم مع الشاي أو القهوة أو أي مشروب ساخن تفضليه.