المقادير:
كوبين مشمش مفصص ومقطع - عصير ليمونة واحدة - ربع كوب ماء
- ربع كوب سكر
التحضير:
- سخنى الفرن على أقل درجة حرارة.
- فى حلة على نار عالية حطى المشمش والماء والليمون وسبيهم
لحد الغليان.
- لما المشمش يبدأ يطرى ضيفى السكر بالملعقة واحدة واحدة
وقلبى كويس، ودوقى باستمرار لغاية مايبقى السكر مظبوط حسب
الرغبة.
- وطى النار خالص على الحلة وسيبيها عشر دقائق كمان.
- وطى النار خالص على الحلة وسيبيها عشر دقائق كمان.
- بعد كده اضربى الخليط فى الخلاط لغاية مايتجانس ويبقى عجينة.
- حطى ورق زبدة فى أرضية صينية وافردى فيها العجينة.
- دخليها الفرن على النار الواطية لمدة ٤ ساعات هتلاقى العجينة
اغمقت
ونشفت وبتلزق فى الإيد.
- لفى قمر الدين فى ورق الزبدة وشيليه فى الثلاجة فى علبة
مقفولة
كويس لحين الاستخدام،