افكار ستات البيوت للاستعداد لموائد رمضان والعزايم.حتسعدك جدا

دى أفكار جمعتها من المنتديات لأفكار ستات البيوت للاستعداد 

لرمضان يارب تفيدكوا

هبدأ معاكم ازاي نحضر اكلنا لرمضان

عشان نوفر في الوقت والمجهود

كوكتيل على كيفك

1__ نعصج كميه كبيره من اللحم المفروم

ونقسمه على اكياس


((للمكرونه بالباشميل --الجلاش --الرقاق --الكوسا --الرز البخاري))
2__الخضره شبت --بقدونس --كزبره -- كرات

كله يتغسل كويس وبعدين ينشف


وقطعيه صغير ((مفروم))


وعبي كل صنف في كيس


ووقت الحاجه طلعي من ا


لكيس على الطبخه او الخلطه
3__الكرنب نسلقه ونوضب ورقه ونرصه فوق بعض

وبعدين في كيس ويتفرز
4__البانيهات : تتبل بالبصل والبهارات

وبعدين تتعمل بالبيض والبقسماط وتترص على صنيه او طبايم


ونفصل بين الطبقات بنايلون


وتدخل الفريزر لحد ما تجمد وبعدين نقسم حسب الحاجه
5__السمبوسه :


تتحشي بالحشوه المحببه


سواء جبنه بيضا + نعناع نا
شف +فلفل رومي مفروم

او : جبنه شيدر + موزاريلا + نعناع اخضر وبقدونس

او : لحمه مفرومه + شبت


او: فراخ مفرومه + جزر وكرنب مبشورين


او: معجون عجوى بالقرفه ((للحلو))


وكله يتفرد على صنيه ويفرز وبعد ما يجمد يقسم على اكياس
6__البصل البني المكرمل ((للكشري وللتزين ولرز الصياديه))

يتحمر عادي لحد ما يبقى بني


ويوضع على ورق نشاف وبعدين يوضع في كيس


ويفرز ويؤخذ منه وقت الحاجه

7__الثوم يفرم ويعبأ في بطرمنات او اكياس صغيره حسب الحاجه
8__السمك او الجمبري البانيه

يتبل بالثوم والليمون والملح والفلفل والكمون والفلفل الاخضر


ويفرز وعند الحاجه يطلع للبطانه والتحمير
9__الفراخ المشويه ممكن تتبل برضه بالبصل والخل والطماطم والملح
والفلفل والبهارات ويحفظ بالفريزر لوقت الحاجه
10__لو حابه تجيبي كميه من الكباب او كفته الحاتي

هاتيها من المحل وهي سخنه فرزيها



ووقت الحاجه سخنيها على بخار ماء


نحط حله فيها ميه بتغلي وفوقها مصفه ونرص فيها اللحمه


ونغطيها بغطى ونسبها لحد ما تسخن
11__اللحمه اللي هتتحط في الخضار

نسلقها كلها مره وحده ونعبيها حسب الحاجه بعلب


ونحفظ شوربتها في اكياس حسب الحاجه وتفرز
اهم حاجه لتسهيل كل ده

ورقه صغيره بلزق ونلزقها


على كل كيس او علبه ون
كتب عليها

محتواه لسهوله ايجاد المطلوب

12___الفواكه : تجمد بالفريزر كما هي : منجا --جوافه --فرواله 

--
((مشمش - خوخ ننزع نواهم ))


وعند الحاجه توضع في الماء دقا
يق حتى يسهل تقشيرها
 ((المنجا))

وتقطع شرايح وتوضع في الخلاط لعمل العصير

الجوافه والفراوله والمشمش وزالخوخ تترك دقايق وبعدين تقطع


وتخلط مع سكر ولبن او ميه في الخلاط

البرتقال يعصر منه كميه ويحفظ في اكياس بدون اضافات


البطيخ والشمام يقطع وينظف ويحفظ في اكياس


ويطلع على الخلاط مع شكر
13___ المعجنات :

ممكن نعمل فطاير بحشوات مختلفه وبيتزا ونخبزها نص خبزه


 وبعدين عند الحاجه تخرج

على الفرن لمده 5 او 7 دقايق بالكتير لتكمل سواها
14 ___الممبار :

يتحشي ويتسلق وبعدين يصفى جيدا من المرقه


ويحفظ في كيس وعند الحاجه يطلع قبلها بنص ساعه او ساعه


 بالكتير

ويتحمرررررر
15___ ممكن نعمل مكرونه بالباشميل وتتحط في الفريزر

وتطلع على الفرن مباشره
16___الطماطم :

تحفظ كما هي وعند الحاجه توضع في ماء دافي لثواني


وتقشر ثم تخلط بالخلاط



او :
تخ
ط كميه من البدايه وتقسم على اكياس حسب الحاجه

17 ___الخضار:

بسله -- فاصوليا -- باميه --جزر كله يفرز في اكياس ويطلع على


 المرقه


بس الباميه لازم تنزل الاول قبل التفريز في ماء مغلي ب ليمون
الملوخيه تخرط وتحفظ في اكياس في الفريزر وتطلع على الشوربه
((يراعى ان يكون الكيس مبطط حتى لا ياخد حيز ومكان ويسهل 

ايجاده ))
18___ العيش :

يفرز وهو ساااااااااااااخن ويطلع للتسخين



سواء بلدي او لبناني او فينو


بس يحبذ للفينو اننا نشيل قلبه ((اللبابه))
19___البقول:

العدس واللوبيا والفاصوليا البيضا


كلهم يتسلقوا ويتصفوا من ماء السلق


ويحفظوا بالفريز لحين الاستخدام

20___التمر والبلح والمشمش والتين

المجفف ((الياميش))


ياريت تكون عندنا علبه فيها مجموعه من الحجات ده


متقطعه ومتوضبه وتتحط في التلاجه او بره مش مشكله


بس تكون في اي وقت مليانه واول ما نحب نعمل خشاف


ناخد كبشه او اتنين من الخليط ده ونحطه على العصير
21___الشربات :

نعمل كميه كبيره وتحفظ في بطرمان كبير


ويكون عندنا واحد صغير مليان ده اللي ناخد منه و نستعمله


وكل ما يفضى نملاه من الكبير
22___القطايف :


تتحشي بالمكسرا او الجبنه الحلوه


وتقفل وتفرز لحد ما تجمد وبعدين تتشال في اكياس


وتطلع للتحمير
تجميع لخلاصة الأفكار

حبيباتي : العزايم
احب اتكلم الاول عن اللي بيحصل اول ما ننوي على عزومه احد


الدنيا تقوم وما تقعدش


ونجري نشتري السوق


 كله

من لحوم وخضار


ونهلك في العما
يل والتحضير

لمده 3 ايام وكأن البيت في حرب

ليه يا جماعه ؟؟؟


كل الموضوع انك بتعملي فطارك العادي



بس مع فارق الكميه


ولو هتزودي طبق او طبقين كمان
الناس في رمضان لو فطرت بشويه عصير

وتمر وجه وقت الاكل تلاقيها شبعااااااانه


وكله بياكل معلقتين و يشبع


وطبعا الاكل مش بكترته


الاكل بطعمه وشكله


يعني انا اعمل 3 اطباق تحفه


ومعملش 10 يترموا ومحدش ياكل منهم حاجه


وافضل اكل منهم انا وعيلتي اسبوع اودام


تعذيييييييييييييييييييييييب
طيب نعمل ايه:

اولا نختار 3 او 4 اطباق لما تيحطوا يملوا العين

ونفس الوقت يكونوا محتويين على جميع العناصر الغذائيه




لحوم -- نشويات -- خضار
وفي نفس الوقت حسب
 امكانياتي



ويكونوا موفرين في الوقت والمجهود


واراعي ان الكميات تكون مناسبه وغير مفرطه


واحاول اجهز اللي اقدر عليه من قبلها بيوم


ويوم العزومه اسوي الاكل


وبلااااااااااااااااش نكتر عشان الاكل اللي بيترمي



حرام علينا


ولو فاض اكل من العزومه وحاسه انه سليم ونضيف


زي ما هوا اشيله في الفريزر واطلعه في يوم تاني


مش لازم اعذب نفسي 3 او 4 ايام بعد العزومه


بنفس الاكل
طيب زي ايه مثلا اللي نقدر نفرزه ويطلح يتسخن:
المكرونه بالباشميل

الجلاش
يتسخوا في الفرن بعد كده

____________________
الكفته


اللحمه


الفراخ


المحشي


الممبار
يتسخنوا على بخار مائي
___________________
والسبموسه والبطاطس المحمره نحطهم في التلاجه

وممكن تاني يوم نقليهم مره تانيه


بس نسخن الزيت كويس اوي بحيث ينزلوا ثواني


ونطلعم تاني وكأنهم جداد


وهكذا
تجميع لخلاصة الأفكار

حشوات السمبوسه :
(الحشوه الاولى جبن بيضا :

1---اي نوع جبن تحبيه +رشه زعتر +رشه حبه البركه +بشر ليمون .
-(جبنه + فلفل رومي او حار حسب الرغبه +زيتون اخضر.
((جبنه +بقدونس + نعناع اخضر).
2-- 3---
( الحشوه الثانيه بالجبن الشيدر :


1---جبن شيدر مبشور + بقدونس +نعناع اخضر.
جبن شيدر +جبن موزاريلا +زعتر ) 2---

(الحشوه التالته بالفراخ :
نشوح بصله ونضع عليها قطع الفراخ المقطه طوليا ورفيعه ونص

 جزره مبشوره رفيع وتشوح حتى السواء ثمنضيف مقدار نص كوب

 من الكرنب المبشور ونقلب حتى يزبل تتبل الخلطه ب ملح -فلفل -

كسبره -زعتر)
(الحشوه الرابعه بالجمبري:
نشوح ثوم مفروم +فلفل رومي مكعبات +طماطم مكعبات ثم نضيف 
الجمبري المغسول المقطع بحجم العقله ونستمر بالتقليب حتى

 يحمر الجمبري ونطفئ ثم نضع ملعقه مسترده + ملعقه كاتشب

 + ملعقه صويا صوص وملح وكمون وفلفل وكسبره)

الكفته :
المقادير:

نص كيلو لحم مفروم +2 م ك كاتشب +بيضه +قليل من الكسبره

الخضرا وكرات +نص رغيف اسمر منقوع في ماء ومصفى+ملح - 


فلفل -قرفه
الطريقه:
نعجن المقادير كلها مع بعض ثم تشكل اصابع ثم نضعها في 

بقسماط ثم تبرد ربع ساعه قبل القلي وتقلى في زيت متوسط 

الحراره وبالهنا .
او:
نعجن النص كيلو لحم مفروم مع بصله مفرومه وطماطمايه مفرومه


وفص ثوم مفروم وفلفله رومي مفرومه



وقطعه ليه سايحه ((اختياريه))



وملح وفلفل وكسبره وكمون ونعناع ناشف


وبعدين تصبح او تكور وتوضع في صنيه وتخبز في الفرن
تجميع لخلاصة الأفكار
لحفظ الخضره تتغسل كويس وتتنشف

وتتفرم وتعبأ في اكياس وتفرز


وساعه الحاجه طلعي الكميه على الطبخه


على طول مت غير تسييح واحفظي الباقي تاني


ولا بتسود ولا حاجه
وممكن تحفظيها بالتلاجه بانك تغسليها كويس وبعدين

تحفظيها في خيشه منديه
تجميع لخلاصة الأفكار

بصي حبيبتي افضل طريقه لتخزين ورق العنب:

انك تشيليه وهو اخضر

تمسحي الورق من اي شوائب او اتربه


وترصيه فوق بعضه بطريقه مرتبه


وتحطي كل حبه مع بعض ((حسب حاجتك ))انصاص او ارباع


وبعدين لفي كل مجموعه في ورقه بيضا وبعدين كيس نايلون


وشيليه في الفريزر وبيقعد بالسنتين ثلاثه


ووقت الحاجه تطلعيه وتسلقيه شويه في


 ميه مغليه بنقطتين زيت


يادوب بس 5 دقايق


وصفيه وابدأي الحشو

ترميم منازل كشف تسريبات مياة

Ads 468x60px

Social Icons

Featured Posts